March 12, 2020

January 30, 2019

Please reload

In de brievenbus

Dierenarts pleit voor Hond op kantoor

23 May 2016

 

 

Dierenarts pleit voor hond op kantoor|Werk & inkomen| Telegraaf.nl

Amsterdam - Hét wondermiddel tegen stress en burn-outs is geen sabbatical of yogacursus, maar een kwispelende viervoeter onder het bureau.

    De oproep aan werkgevers om ’huisdiervriendelijk’ beleid wordt van verschillende kanten steeds luider. Zo pleit de Amsterdamse dierenarts Piet Hellemans voor meer huisdieren op kantoor. En hij kan weten hoe heilzaam het gezelschap van zo’n dier kan zijn: jack russell Gijs (12) is sinds jaar en dag Hellemans’ vaste metgezel onderweg.

    Maar ook kantoorwerkers kunnen baat hebben bij het gezelschap van Fikkie tussen negen en vijf, meent de dierenarts. „Je gaat ermee lopen in de lunchpauze, dat werkt enorm stressverlagend. Het geeft je de kans om stoom af te blazen als je dag niet lekker loopt, of als je onzekerheid hebt vanwege een reorganisatie.”

    Please reload

    Delen met je omgeving