Rust in je hoofd


Trap niet in je eigen gedachten

StartFragment

Wat je denkt is vaak niet waar. Meestal niet eigenlijk. En dat is een belangrijk besef – aangezien veel mensen letterlijk geloven wat ze denken. En als je zulke onzinnige dingen denkt als de meeste mensen – als ík – dan doe je jezelf hier geen plezier mee.

Bijvoorbeeld. Je denkt kleine negatieve gedachten over jezelf. Ze vliegen haast ongemerkt voorbij. Toch hebben ze wel degelijk impact. Gedachten als:

  • ”Ik kan dat niet en ik zal dat nooit kunnen.”

  • “Ik ga waarschijnlijk falen dus ik kan het beter niet proberen.”

  • “Ik ben onaantrekkelijk en vies en fatsig en lelijk en dik en ik haat mezelf.”

  • “Zie je wel, hij moet me niet. Niemand houdt van me.”

  • ”Ik ben lui en waardeloos, ik voeg niets toe aan deze wereld.”

Dit soort gedachten zijn onzin. Je brein genereert ze vanuit angsten, onzekerheden en ingesleten denkpatronen. Niet vanuit zelfliefde, compassie en plezier. Ze zijn onwaar, schadelijk en ook best wel gemeen.

Dus trap er niet in. Niet alles wat je denkt is waar. Veel is onwaar. En dat is ook helemaal niet erg – aangezien jij je gedachten niet bent. Je hebt onzinnige gedachten. Prima – zolang je er maar niet mee aan de haal gaat en je zelfbeeld erop baseert.

Je bent slimmer dan je brein, echt waar.

EndFragment

Delen met je omgeving

In de brievenbus