March 12, 2020

January 30, 2019

Please reload

In de brievenbus

Gelukkig.... ouder worden is ook leuk

31 May 2016

 Aangezien ik 46 ben, is het lekker om te lezen dat het leven nog leuker wordt....

De natuur heeft weinig op met oudere mensen; zodra onze vruchtbare jaren voorbij zijn, investeert ze niet meer in onze overleving. Tenzij je daar dan zelf hard aan gaat werken, zul je dus snel achteruitgaan. Vijf redenen om vanaf je middelbare jaren stevig op levensverlenging in te zetten:

 

1. Je wordt gelukkiger
De menselijke gelukscurve heeft een U-vorm: ze is hoog in onze jonge jaren en op latere leeftijd, maar laag in het midden. Het dieptepunt van ons levensgeluk ligt statistisch gezien rond ons 46ste. Na die overgangsjaren – voor de meeste vrouwen letterlijk – hebben we dus een grote kans op groeiend welzijn. Zelfs kwetsbare ouderen waarderen hun leven gemiddeld nog met een 7 tot 7,5, zegt geriater Marcel Olde Rikkert.

2. Je wordt slimmer
3. Je krijgt meer plezier in seks
4. Je bent in goed gezelschap
5. Je hebt de maatschappij iets te bieden
 

Please reload

Delen met je omgeving