Wil je Empathy of Sympathy van je Coach?


In het animatie filmpje van Brene Brown staat het verschil tussen Empathy en Sympathy goed weergegeven. In het Nederlands kan je dat ook vertalen als inlevingsvermogen en medeleven. Het grote verschil is dat inlevingsvermogen leidt tot verbinding en medeleven tot afstand. Beiden kan je krijgen in een goed gesprek met een vriend of vriendin. Wat is het verschil tussen een Coach en een goed gesprek met een bekende? De coach kijkt naar het grotere geheel, wat zit er onder de emotie, wat zit er onder een reactie, wat wil je bereiken en wat weerhoudt je ervan. Naast het goede fijne gesprek met een vriend of vriendin, is het coachgesprek hier een toekomstgerichte aanvulling op. De coach kan dit alleen vanuit Empathy doen, want om samen te werken moet er een verbinding zijn.

Delen met je omgeving

In de brievenbus