March 12, 2020

January 30, 2019

Please reload

In de brievenbus

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Laten we niet zoeken naar een breder ik, maar een groter wij.

27 Dec 2017

Alleen ga je sneller, samen kom je verder. Dit is een oud Afrikaans gezegde, ik hoorde deze zin in de film:"The Good Lie". Een mooie film over Soedanese kindvluchtelingen die naar de VS gaan, een aanrader, maar daar gaat het nu niet over.

Het gaat over die zin: "Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder", daar dacht ik nog over na. Soms wil je ook gewoon snel ergens naar toe, dus wanneer ga je samen en wanneer ga je alleen? Ik was daar nog over aan het denken toen ik de kersttoespraak van onze Koning hoorde: "Laten we niet zoeken naar een breder ik, maar een groter wij".  Die zin is van deze tijd en heeft overeenkomsten met het oude Afrikaanse gezegde. Het zijn twee mooie zinnen en ze passen bij mij, hoe ik in het leven sta. Leuk om te horen en te lezen dat dit onderwerpen zijn die over de hele wereld spelen in alle tijden. Wij mensen zijn groepsdieren en het samenwerken, het samenzijn heeft positieve effecten op het leven in zijn geheel voor de hele groep. Mooi dat onze Koning dat aanstipt met zo een mooie zin. Laten we niet zoeken naar een breder ik, maar een groter wij.

 

 

Please reload

Delen met je omgeving