Hoe help je je Leider?


Laurens ten Dam is een wielrenner die het goed verwoord. Voor de niet-volgers van de Tour de France even de situatie schetsend. het team Sunweb rijdt in de Tour de France met kopman Tom Dumoulin en Tom staat verdienstelijk tweede in het algemeen klassement, een uitzonderlijke prestatie maar als sportman wil hij in de laatste bergrit dichter bij de nummer 1 komen. Dit lukt niet, sterker nog nummer drie komt dichter bij Tom. De volgende dag is er nog een tijdrit, waarbij Tom er vol voor moet gaan om zijn nummer 2 positie te handhaven. Om dit te doen moet hij de knop om zetten en het parcours goed verkennen. Voor de rest van het team zitten de zwaarste dagen erop en kijkt men uit naar een ontspannen avond.

Tijdens de tijdrit valt op dat alle renners van Sunweb boven zichzelf uitstijgen voordat Tom van start mag gaan. Laurens ten Dam is er ook vol voor gegaan en vertelt na zijn finish, we zijn allemaal het parcours gaan verkennen. Voor ons was het zwaarste gisteren achter de rug maar we wisten dat onze kopman Tom er nog volledig voor moest gaan. We wilden er zelf ook allemaal voor gaan om met Tom in die spanningsboog te blijven en hem te dondersteunen.

Zo help je dus je leider.... deel de spanning en ondersteun hem/haar zonder er woorden aan te besteden.

Delen met je omgeving

In de brievenbus