Chief Ouwe Dibbes; een boek dat je laat denken in mogelijkheden


Voor mijn verjaardag kreeg ik een echt papieren boek, nu weet je hoe dat gaat met gekregen boeken, die belanden vaak op een stapel. De titel "Chief Ouwe Dibbes", dat zei me nog niet zoveel, maar in de ondertitel stond Sander de Kramer.... en terwijl ik bedankte voor het boek en met koffie en taart rond ging, borrelde er associaties met die naam op. Dat is toch die man van de daklozenkrant en iets met voetbal....Rotterdam?

De week na mijn verjaardag was er ook een documentaire te zien over het werk van Sander de Kramer. Toen kon ik echt niet meer wachten met lezen. Het boek is mooi en de foto's maken het compleet, maar het levensverhaal van Sander de Kramer (tot nu toe, hij is 45 jaar) is echt opzienbarend.

Als je leest wat hij heeft kunnen doen met zijn talent, hoeveel levens hij heeft verandert. Hoe hij op zijn eigen manier, zoveel heeft kunnen doen voor de ander. Het laat zien dat wie je ook bent en waar je ook bent, dat je van betekenis kan zijn voor de ander. Gewoon, door de ander te zien en niet weg te kijken, door oprecht betrokken te zijn. Door het lezen van dit boek, ben ik ervan overtuigd dat wij allemaal de wereld een beetje mooier kunnen maken. En dan hoeven we echt niet allemaal naar SIerra Leone, en dan hoeven we echt niet groots, meeslepend, avontuurlijk of heldhaftig te zijn. Het enige wat je hoeft te doen is; in de ontmoeting met de ander oprecht en betrokken te zijn, op jouw manier. Ik ben heel makkelijk in het weggeven van boeken, boeken mogen gelezen worden....maar dit boek wil ik altijd terug, dus wil je het lezen dan koop ik het graag voor je.

Delen met je omgeving

In de brievenbus