Gewoontedier is moe-er


Voel je je vermoeid de laatste tijd, hoe kan dat toch. Ja natuurlijk je bent ook drukker of hebt andere prioriteiten, maar dat is toch geen reden om zo moe te zijn.

Wij zijn gewoontedieren, we doen veel dingen op de automatische piloot, vrijwel onbewust. In je hersenen zijn daar snelwegen voor aangelegd. Supersnelle verbindingen waarvan je niet eens meer weet dat je hersenen erbij betrokken zijn. In deze periode is je lichaam hard aan het werk om nieuwe verbindingen te maken en oude snelwegen niet meer te gebruiken. Denk aan de begroeting waarbij je een hand geeft, de supermarkt waar de winkelkarretjes altijd voorradig waren, het opletten met hoeveel mensen je in de wachtkamer bij de dierenarts zit. Je kan niet meer snel over je oude snelweg gaan, je mag nu nieuwe wegen verkennen. Hoe werkt het nu prettig, wat is de snelste route geworden. Langzaam merk je dat die nieuwe gewoontes ook automatisch gaan en als nieuw bekende snelwegen functioneren. Daarom zijn wij gewoontedieren nu even wat moe-er .

Delen met je omgeving

In de brievenbus