top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDanielle Stemmer

Vooral mensen die in gevecht zijn met angsten, gedachtes of boosheid zijn soms moeilijk uit hun patronen te halen. De metafoor van het touwtrekmonster kan helpen om zo een patroon te doorbreken.

Je bent aan het touwtrekken met het monster en tussen jullie is een diepe afgrond. Als het monster wint dan val je in de afgrond. Maar je valt niet...je oefent en traint en wordt steeds sterker. Je trekt het monster bijna over de afgrond, maar daardoor traint het monster ook en wordt sterker. Ondertussen krijg je ook echt een hekel aan het monster., je zal en moet hem verslaan. Al je energie gaat naar het touwtrekken en winnen van het monster. Maar wat als je het touw gewoon laat vallen. Het gevecht stopt. Het monster is aan de andere kant van de kloof, roept je en daagt je uit. Maar jij laat het touw liggen. Dan komt er heel veel energie vrij om andere dingen te gaan doen. Nieuwe paden verkennen en makkelijker verder gaan.

De metafoor helpt vooral bij mensen die boos of verdrietig zijn op de situatie waar ze in zitten. Al hun energie gaat er naar toe, terwijl die energie veel beter ergens anders gebruikt kan worden.0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page